We vroegen Willeke Inden – een familielid van Tipi Toon en tevens een van de vroege supporters middels de crowdfunding bij onze startup – over haar ervaringen met een tipi in de tuin. Samen met haar zus Sandra Inden maakten ze een prachtige fotoreportage. Op haar instagram So Typically Dutch loopt nu nog een gezamenlijke giveaway voor een tipi in de tuin! (Je kan nog meedoen tot zondag): So Typically Dutch op instagram.

(De ‘wing’, dat is het luifel wat er voor zit, zijn maar enkele van beschikbaar en is vaak niet op voorraad, maar vraag er gerust naar bij vrijblijvende aanmelding)

Wie is Willeke Inden?
Sinds 2 jaar woon ik, Willeke, met mijn vrouw Anneloes in Wormer. Verhuisd vanuit Amsterdam naar het ‘platteland’. En hebben ons appartement met balkon ingeruild voor een jaren ’30 huisje met tuin. We genieten er volop van. Ons huis wordt bewoond door Anneloes, mijzelf en 2 hele toffe katten.

Hoe ervaar je deze periode tot nu toe
Anneloes werkt in de zorg dus haar werkende leven is eigenlijk ‘gewoon’ doorgegaan. Ik werk zelf vanuit huis, dus ook daar is weinig verandering in. De verandering zit hem voornamelijk in het gemis van familie en vrienden. En het zomaar even de deur uitgaan. Even naar een leuke theetuin voor een lunch. Dit jaar worden ook veel van onze vrienden 40, maar tot nu toe is (uiteraard) nog geen enkel van de geplande feestjes doorgegaan of zijn al afgezegd.

Hoe vermaken jullie jezelf en houden jullie de moed er in?
Vanaf kinds af aan verveelde ik me al nooit. Ik bedenk altijd wel iets om te doen.  En voor Anneloes geldt eigenlijk hetzelfde. Al begon deze periode met het opruimen van de zolder en de schuur. Waarschijnlijk heel herkenbaar voor veel mensen. Daarnaast is tuin weer netjes en zijn er eigen gemaakte plantenbakken verschenen!
Met mijn zus (die iets verderop woont en ik gedurende deze periode ben blijven bezoeken) wandel ik veel door de polder, speel ik met haar kinderen of ga ik langs voor een koffie.
Verder hebben we Netflix voor de late uurtjes. Weet je, eigenlijk gaan de weken verschrikkelijk snel voorbij.
Hoe ervaar je de tipi in de tuin in deze periode?
We konden de tipi in de tuin van mijn zus neerzetten. Zij heeft een sfeervolle boomgaard. Echt heel bijzonder hoe de tipi daar zo mooi tot zijn recht kwam. Volgende keer in eigen tuin, kunnen de katten er ook bij ;-). Juist nu is kamperen in je eigen tuin echt een voorrecht. Ik besef me, wellicht mede doordat we in Amsterdam altijd een balkon hadden, dat we in deze periode echt boffen met een tuin.

En eigenlijk is kamperen in eigen tuin iets wat we vaker moeten doen. Als het niet als vervanger voor een vakantie is, dan gewoon een keer in het weekeinde. Genieten van het buitenleven. Dat is ook iets waar we echt mazzel mee hebben in deze periode: het weer!!!! Je moet er niet aan denken dat we hele dagen binnen hadden moeten zitten (en niet in de tuin of balkon bedoel ik dan), was mijn gemoedstoestand hoogstwaarschijnlijk minder positief geweest.

Wat doet een tipi met jou?
Een tipi geeft een extra dimensie aan het kamperen. Ik krijg een Hiawatha gevoel. De sfeer die de uitstraling van een tipi brengt, is echt niet te vergelijken met onze pop-up tent met 2 compartimenten.

Wat heb jij / jullie met de tipi gedaan?
Een paar nachten heerlijk in geslapen. Overdag hebben vooral mijn neefje en nichtje erin en omheen gespeeld. En samen spelletjes gedaan. In de avond maakten we, met boomstammen en kleden om op te zitten, het gezellig rond het kampvuur. Marshmallows op een stok en hup in het vuur. Vlaggetjes en lampjes maakten het nog gezelliger.

Wat vonden de kinderen er van
Fantastisch, en misschien werden we allemaal wel weer een beetje kind van de tipi. Wie droomde er vroeger niet over Indianen en tipi’s. En nu stond er gewoon eentje in de tuin. Dus ik denk dat we het allemaal even tof vonden.

Is het iets voor de zomer (vakantie?)
Dit is zeker iets voor in de vakanties. Sterker nog: als mijn eigen tuin groter zou zijn geweest, had ik hem niet meer afgebroken in de mooie maanden!!

Zou je het vaker doen / anderen aanraden?
100% en als het niet met een tipi kan, dan met een andere tent. Je bent weg van de tv en je standaard bezigheden in huis en maakt even meer tijd om te genieten van elkaar en het buiten zijn.

Heb je nog tips voor ons of andere gebruikers?

Ja, regel echt een kampvuurtje en andere sfeerlichtjes. Een kampvuur geeft de tipi nog meer het Indianengevoel. En voordeel van tipi in eigen tuin: de hapjes en drankjes zijn binnen handbereik!