Door Debbie Piet
Foto’s door Tjeerd Derkink 

Ook mijn gezin, bestaande uit mijzelf, mijn vriend en ons zoontje van 5 jaar, kregen een echt Festipi in onze achtertuin. Nou was dit niet helemaal nieuw voor ons, op festivals hebben we hier al regelmatig gebruik van gemaakt, maar er 1 in je eigen tuin is wel gigaleuk! En dit was ook een zeer welkome en perfecte afleiding na weken binnen zitten, nergens heen kunnen/mogen. Een minivakantie in je eigen achtertuin! Kom maar op!

TipiToon himself kwam de tipi opzetten, wij deden de aankleding; luchtbed, lakens, tafeltjes, kussentjes, boeken, speelgoed en knuffels er in. Ik twijfelde nog even om er een plant in te zetten. Stoeltjes, kleedjes, nog meer speelgoed en een vuurschaal net buiten de tipi. En hoppa, instant vakantievibes! Een heel weekend waanden we ons in Tuinzania!

Mijn zoontje mocht, om het plaatje compleet te maken, zelfs buiten plassen. Nr 2 wilde hij ook graag buiten doen. Toen hij het kuiltje al had gegraven en er boven hing, heb ik hem toch even uit zijn wildlife-bubbel gehaald en gevraagd om toch de wc binnen te gebruiken.

Mijn vriend en zoontje hebben 2 nachten in de tipi geslapen, geweldig vonden ze het samen!

We hebben buiten gespeeld, in de tipi gegeten en spelletjes gedaan. We hebben vuurtjes gestookt, marshmallows geroosterd en geproost.De volgende keer dat we weer een Festipi huren voor in de tuin doen we het weer precies zo, zo tof was het! Ik zou alleen niet meer twijfelen en die plant er ook gewoon in zetten!

Kijk naar de leuke inrichting die Debbie er van gemaakt heeft: